Usein kysytyt kysymykset
Etkö löydä kysymykseesi vastausta? Ota yhteyttä!

Miksi en voi viedä itse sukkia suoraan sairaalaan?

Sukkien tulee kulkea sairaaloihin vain keräysvastaavien kautta. Vältämme näin ylimääräiset käynnit synnytyssairaaloihin. Erityisen tärkeää on myös sen vuoksi, että tiedämme jokaisen synnytyssairaalan sukkatilanteen tarkalleen. Näin voimme toimittaa sukkia niitä eniten tarvitseville sairaaloille, mikäli sukkia ei johonkin sairaalaan ole riittänyt tarpeeksi. 

Miksi eläintalouksissa neulotut sukat tulee pussittaa ja pakastaa?

Eläintalouksissa sukkia neulovia sairaalat pyytävät laittamaan valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi, sekä kirjoittamaan pussin päälle "eläintalous". 

Pitääkö kaikki sukat pakastaa ja pussittaa?

Vain eläintalouksissa neulotut sukat tulee pussittaa ja pakastaa.

Miksi sairaalakohtainen sukkamäärä ei nouse, vaikka olen toimittanut sukkia keräyspisteelle?

Nettisivuilta löytyy sairaalakohtainen sukkatilanne sekä Facebook-ryhmän tiedostoista löytyy taulukko "Keräysvastaavien sukkatilanne".

Päivitämme sukkatilanteen aina kun keräysvastaava on hakenut sukat keräyspisteestä.

Keräysvastaavat tekevät vapaaehtoistyönä sukkien haun itselleen sopivimpana ajankohtana, siksi tilanne ei päivity päivittäin.

Miksi sukkamäärä ei nouse, vaikka olen toimittanut sukkia keräysvastaavalle tai keräyspisteeseen?

Keräysvastaavat tekevät vapaaehtoistyötä ja hakevat sukkia keräyspisteiltä itselleen sopivimpana ajankohtana, tämän vuoksi sukkatilanne ei päivity päivittäin.

Miksi sukkamäärät ovat jakautuneet epätasaisesti eri sairaaloiden kesken?

Tällä hetkellä sukat ovat jakautuneet epätasaisesti. Tilannetta päivitetään jatkuvasti ja jos näyttää siltä, että jossain sairaalassa sukat loppuvat kesken, niin voimme lähettää/toimittaa sukkia toiselta alueelta. Juuri tämän vuoksi on hyvä, että sukat kulkevat vain keräyspisteiden kautta, jotta tiedämme kuinka paljon sukkia on toimitettu synnytyssairaalaan.

Saavatko keskoset/teholle menevät vauvat myös sukat?

Sukat jaetaan kaikille vauvoille/äideille synnytyssalissa, joten kaikki vauvat saavat sukat, riippumatta siitä mihin osastolle siirtyvät synnytyssalista.